01.05.2016 09:45

Barça mogelijk zonder Bravo in seizoenslot

Claudio Bravo (l.) moet zich in de slotfase van de wedstrijd tegen Betis Sevilla laten vervangen. Marc-André ter Stegen neemt de plek onder de lat in. (30-04-2016)
Claudio Bravo (l.) moet zich in de slotfase van de wedstrijd tegen Betis Sevilla laten vervangen. Marc-André ter Stegen neemt de plek onder de lat in. (30-04-2016)

Claudio Bravo maakt mogelijk de zinderende eindstrijd in de Primera División niet mee. De doelman van FC Barcelona viel zaterdagavond vlak voor tijd uit met een spierblessure en wordt momenteel onderzocht door de Catalaanse club. Marc-André ter Stegen is de beoogde opvolger als de Chileense doelman het seizoen niet af kan maken. De Duitser is de eerste keeper van FC Barcelona in Europa.

FC Barcelona speelde zaterdag tegen Real Betis en maakte geen fout. Via Ivan Rakitić en topscorer Luis Suárez werd het 0-2 in Sevilla, waardoor de ploeg van MSN de koppositie in Spanje herpakte. Na een slechte reeks van FC Barcelona is het ongekend spannend in Spanje. Atlético Madrid heeft hetzelfde aantal punten als FC Barcelona, maar een minder doelsaldo. Real Madrid staat op één punt achterstand van de gedeelde koplopers.

De Madrileense ploegen wisten ook te winnen in speelronde 36, waardoor in de laatste twee speelrondes de beslissing valt. FC Barcelona speelt nog tegen Espanyol en Granada CF, Atlético Madrid staat tegenover Levante UD en Celta de Vigo, terwijl Real Madrid nog uitkomt tegen Valencia en Deportivo La Coruña. De ploegen uit de hoofdstad staan daarnaast ook nog in de halve finale van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner