01.05.2016 11:34

Gerbrands: "Nieuwe club beter voor Maher"

Adam Maher geeft instructies aan zijn teamgenoten van Jong PSV in het duel met Fortuna Sittard. (07-03-2016)
Adam Maher geeft instructies aan zijn teamgenoten van Jong PSV in het duel met Fortuna Sittard. (07-03-2016)

Ook vanuit de directie van PSV denkt men dat het beter is voor Adam Maher om een nieuwe club te zoeken. De middenvelder kwam als groot talent binnen bij de Eindhovenaren, maar heeft dit seizoen definitief de strijd verloren.

"Adam zit gewoon in een lastig parket. Hij doet echt keihard zijn best, vraagt zelfs om extra wedstrijden en trainingen, maar hij heeft alleen drie sterke middenvelders voor zich. Davy Pröpper, Andrès Guardado en Marco van Ginkel, dat is een mega-middenveld", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees.

"En dan hebben we ook nog Jorrit Hendrix en Stijn Schaars. Daar moet Maher tegen knokken. Dat is lastig." Daarnaast gaat PSV in de zomer aan de slag om Van Ginkel, die momenteel gehuurd wordt van Chelsea, langer te binden. "Het is voor Adam beter dat hij vertrekt naar een mooie, nieuwe club. Dat is echt het beste."

Maher heeft door zijn situatie bij het eerste elftal zes wedstrijden gespeeld met Jong PSV in de Jupiler League. In 2013 maakte de middenvelder de stap van AZ naar PSV, hij staat inmiddels op ruim tweehonderd officiële wedstrijden in zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner