01.05.2016 13:40

Vitesse verrast met jonkies in de defensie

Julian Lelieveld (l.) zet druk op Marlon Slabbekoorn tijdens de wedstrijd tussen Vitesse A1 en Feyenoord A1. (01-12-2015)
Julian Lelieveld (l.) zet druk op Marlon Slabbekoorn tijdens de wedstrijd tussen Vitesse A1 en Feyenoord A1. (01-12-2015)

Met een zeer onervaren defensie gaat Vitesse op jacht naar een plek bij de top acht van de Eredivisie. Trainer Rob Maas stuurt Julian Lelieveld (18) en Thomas Oude Kotte (20) het veld in, beiden maken hun basisdebuut in de Nederlandse competitie.

Bij Vitesse zijn de problemen achterin erg groot. Juist daarom is de situatie rondom Kelvin Leerdam uiterst bijzonder te noemen. De ervaren verdediger is fit, maar wordt niet bij de wedstrijdselectie gehaald na een verschil van mening met de directie van de Arnhemse formatie. Met Leeroy Schorea en Elmo Lieftink zitten er twee jonge verdedigers op de bank, die nog niet debuteerden in de hoofdmacht. Bij een blessuregeval in de achterste linie heeft Vitesse dus een probleem.

Bij FC Utrecht beduidend minder problemen in de basisopstelling, waar alleen eerste doelman Robbin Ruiter nog ontbreekt met een blessure. Hij wordt, net als in de afgelopen weken en tijdens de bekerfinale, vervangen door Filip Bednarek. Verder beschikt trainer Erik ten Hag over zijn favoriete namen, met onder andere Timo Letschert, Bart Ramselaar, Nacer Barazite en Sébastien Haller.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner