01.05.2016 16:35

Feyenoord duwt Willem II in de gevarenzone

Erik Falkenburg (l.) ziet Anass Achahbar (r.) op snelheid langs zich heen flitsen tijdens het duel tussen Willem II en Feyenoord. (01-05-2016)
Erik Falkenburg (l.) ziet Anass Achahbar (r.) op snelheid langs zich heen flitsen tijdens het duel tussen Willem II en Feyenoord. (01-05-2016)

Feyenoord heeft, zonder zich veel in te spannen, een kleine overwinning geboekt op Willem II. Anass Achahbar was de doelpuntenmaker, maar had wel de hulp van Kostas Lamprou nodig. De doelman zag er niet goed uit bij het enige doelpunt van de wedstrijd.

De laatste vijf jaar ging de bekerwinnaar in de eerst volgende competitieronde onderuit. Het was aan Feyenoord op bezoek in Tilburg om aan die serie een einde te maken. Toch begonnen de Rotterdammers niet scherp aan het duel. De felheid ontbrak bij Feyenoord. Zonder Dirk Kuyt en Michiel Kramer misten de mannen van Giovanni van Bronckhorst stootkracht. Achahbar en Bilal Başaçıkoğlu kregen een kans in de basis, maar konden in de eerste helft niet het verschil maken. Achahbar kreeg één schietkans, maar Kostas Lamprou kon redding brengen.

Willem II leek in de eerste helft niet door te hebben welke mogelijkheden er lagen voor de thuisploeg. De agressie in de duels was er wel, maar voorin was er een gebrek aan creativiteit. De mannen van Jurgen Streppel leken op twee gedachten te hinken. Het punt koesteren of vol voor de overwinning gaan. Waardoor de wedstrijd in de eerste helft weinig spektakel opleverde.

Na een kwartiertje pauze leek Feyenoord toch te beseffen te willen winnen in Tilburg. De bezoekers kwamen fel de kleedkamer uit. Direct was daar Jens Toornstra met de goede voorzet, maar Achahbar kwam daar net niet bij. Met wat hulp van Kostas Lamprou kwam de voorsprong even later toch voor de club uit Rotterdam. Achahbar schoot van grote afstand op het doel, een houdbare bal, maar Lamprou liet de bal glippen. Een dure blunder van de oud-Feyenoorder. Het speelbeeld veranderde niet na de openingstreffer. Willem II wilde wel, maar leek niet beter te kunnen. En Feyenoord speelde slordig en spande zich weinig in. Ook de debutant aan de kant van Feyenoord, Nigel Robertha, kon het verschil niet maken. Zo bleven ook in de tweede helft grote kansen uit. Tot acht minuten voor tijd. De bal kwam voor de voeten van Lucas Andersen en de huurling kreeg de kans om van dichtbij uit te halen. Kenneth Vermeer kon redding bieden. Zo kreeg een wedstrijd die geen winnaar verdiende, door een blunder van Lamprou, toch een winnaar in Feyenoord.

Door het gelijke spel staat Willem II nu in de gevarenzone. De Tilburgers zakken naar plek zestien. Feyenoord heeft dankzij de drie punten de derde plek veilig gesteld. Volgende week zal Willem II moeten winnen op bezoek bij Roda JC en hopen dat Excelsior niet datzelfde doet op bezoek bij het al gedegradeerde SC Cambuur.

 

Door: Ilona van der Werf

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner