01.05.2016 16:26

Heracles verzekerd van play-offs na gelijkspel

Heracles-speler Robin Gosens (l.) in duel met ADO Den Haag-speler Edouard Duplan (r.) om ene voorzet te voorkomen. (01-05-2016)

Heracles heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. Lange tijd leek de ploeg tegen een 0-1 nederlaag aan te lopen, maar door een schitterende goal van Gladon eindigde de wedstrijd tegen ADO Den Haag in 1-1.

Heracles Almelo, dat de verdedigers Mike te Wierik en Wout Droste miste door schorsingen, had gehoopt dat ADO Den Haag het rustig aan zou doen. De ploeg van Fraser, waar Dennis van der Heijden voor de eerste keer een basisplaats had, startte echter scherp aan de wedstrijd en kreeg via Kevin Jansen de eerste grote mogelijkheid. De middenvelder dook plots op in het strafschopgebied, maar teveel haast zorgde voor een afzwaaier.

Dat Heracles bij een zege een plek voor de play-offs voor Europees voetbal kon bewerkstelligen, was niet te zien. ADO, dat nergens meer voor speelde, hield eenvoudig stand tegen de ploeg van Stegeman. Een paar minuten voor rust zette Heracles toch aan, maar de kopballetjes van Ilias Bel Hassani en Thomas Bruns en schoten van Wout Weghorst en Peter van Ooijen kon doelman Martin Hansen niet verontrusten.

De Almelose ploeg nam dus vlak voor rust het heft in handen en dat spelbeeld veranderde na de theepauze niet. Hoewel Heracles het overwicht had, oogde het spel tam van de thuisploeg. Daar profiteerde ADO in minuut 68 van, toen invaller Korte een bal prima controleerde en klaar legde voor Duplan. De Fransman bedacht zich niet en knalde de bal heerlijk in de verre hoek achter Castro: 0-1.

Heracles ging in de slotfase nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Het was invaller Gladon die de bal heerlijk controleerde op zijn borst en met een schitterende volley achter Hansen knalde. Omdat Vitesse verloor, was het gelijkspel genoeg voor de ploeg van Stegeman om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. ADO, dat nergens meer voor speelde, blijft steken op de elfde plek.

Door: Bastiaan Vrijhof