01.05.2016 18:53

De Haan genoot van afscheid met de supporters

Trainer Foppe de Haan van sc Heerenveen ziet hoe zijn ploeg het lastig heeft in het uitduel met Vitesse. (13-02-2016)
Trainer Foppe de Haan van sc Heerenveen ziet hoe zijn ploeg het lastig heeft in het uitduel met Vitesse. (13-02-2016)

Foppe de Haan moest na de wedstrijd tegen FC Groningen (1-2 verlies) definitief afscheid nemen als trainer van sc Heerenveen. De 73-jarige oefenmeester genoot van de belangstelling, ondanks dat hij het lastig vond zo'n groot publiek toe te spreken.

"Spreken vind ik altijd moeilijk. Als je zo'n stadion moet bedanken… Maar ik heb me er ook wel uit gered", gaf De Haan aan na afloop in gesprek met FOX Sports. "Het rondje langs de supporters vond ik wel erg mooi. Ook met allemaal selfies, zoals dat tegenwoordig hoort. Het contact met de jeugd heb ik dan ook nog wel en dat vind ik ook wel leuk, hoor."

"Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn laatste periode hier", doelt De Haan op zijn periode als interim-eindverantwoordelijke. "Ik ben erin gestapt omdat ik vond dat ik het moest doen, maar ik vond dat ik er wel heel erg aan moest trekken. De resultaten waren daarna erg wisselend en dan ben ik voortdurend aan het piekeren, want ik voel me zelf voor de spelers nog wel het meest verantwoordelijk voor de resultaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner