02.05.2016 10:05

Van Hanegem kritisch over keuzes Cocu

Van Hanegem viert zijn 70e verjaardag in de Kuip. (20-02-2014)
Van Hanegem viert zijn 70e verjaardag in de Kuip. (20-02-2014)

Voor PSV verliep gistermiddag anders dan ze hadden gehoopt. De Eindhovenaren wonnen weliswaar met vier doelpunten verschil van SC Cambuur, maar Ajax deed hetzelfde tegen FC Twente. Willem van Hanegem heeft moeite met de keuzes van Cocu.

De Kromme zegt in zijn column in het Algemeen Dagblad niet te begrijpen waarom Adam Maher opeens zijn opwachting in de basis mocht maken. "Het moest veel scoren om het Ajax nog moeilijk te maken. Maar waarom stelt een trainer dan opeens Adam Maher op? Die heeft een heel seizoen niet gespeeld en is daar zwaar teleurgesteld over. Denk je dat zo iemand echt het veld in gaat om kampioen te worden? Welnee, die wil vooral bewijzen dat hij een erg goede voetballer is. En hij zal zich tegelijk hebben afgevraagd: waarom speel ik vandaag eigenlijk wel?"

Ook Luciano Narsingh moest het flink ontgelden. "Je weet dat de tegenstander zich gaat ingraven, maar Narsingh komt nog geen kartonnen doos voorbij. Maxime Lestienne viel nu slecht in, maar misschien had hij beter kunnen starten. Wie voor de titel speelt, hoort zijn hele ziel en zaligheid te geven", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner