02.05.2016 15:45

Qazaishvili: "We moeten erin blijven geloven"

Valeri Qazaishvili (r.) moet in de achtervolging bij Timo Letschert (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - FC Utrecht (01-05-2016).
Valeri Qazaishvili (r.) moet in de achtervolging bij Timo Letschert (l.) tijdens het competitieduel Vitesse - FC Utrecht (01-05-2016).

Het zal voor Vitesse ontzettend lastig worden om de play-offs om Europees voetbal nog te halen, maar Valeri Qazaishvili is niet van plan om op te geven. De Arnhemmers verloren zondagmiddag met 3-1 van FC Utrecht, waardoor Europees voetbal ver weg is.

"Het zou schandalig zijn als we de play-offs niet halen", aldus Qazaishvili in gesprek met De Telegraaf. "Dan is het een verschrikkelijk seizoen geweest. Maar we moeten erin blijven geloven. Ik schat de kans nog in op 50/50."

Met nog één speelronde te gaan staat Vitesse met 45 punten op de tiende plaats. Plek vijf tot en met acht zal play-offs om Europees voetbal gaan spelen. Plek drie geeft recht op voorronde Europa League, maar die plaats is vergeven aan Feyenoord. De Rotterdammers wonnen de beker, waardoor zij zich hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Plek vier hoeft daardoor niet deel te nemen aan de play-offs, maar zal in de voorronde van de Europa League instromen.

"We hebben goede spelers, maar het lijkt wel een mentaal probleem", vervolgt Qazaishvili zijn verhaal. "In de tweede helft gingen de koppies hangen, zeker na de gelijkmaker. Dat overkwam mij ook, zeker nadat ik een goede kans op de 2-0 miste. Dat mag niet gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner