02.05.2016 21:07

AS Roma wint, Strootman maakt wedstrijd vol

Kevin Strootman (l.) probeert een pass te verzenden tijdens Genoa CFC - AS Roma, maar Nicolás Burdisso weet te blokken. (02-05-2016)
Kevin Strootman (l.) probeert een pass te verzenden tijdens Genoa CFC - AS Roma, maar Nicolás Burdisso weet te blokken. (02-05-2016)

Met een mooie comeback heeft AS Roma opnieuw weten te winnen in de Serie A. Tegen Genoa CFC waren late doelpunten van Francesco Totti en Stephan El Shaarawy nodig om uiteindelijk met 2-3 te winnen. De bal ligt nu weer bij SSC Napoli, dat moet winnen om de tweede positie weer van de Romeinen over te nemen.

Mohamed Salah zette al vroeg de voorsprong op het scorebord voor AS Roma, maar via Panagiotis Tachtsidis en Leonardo Pavoletti kwam de topploeg uit Italië serieus in de problemen. Invaller Totti maakte een kwartier voor tijd de belangrijke gelijkmaker, El Shaarawy maakte drie minuten voor tijd het karwei af. AS Roma staat nu op 74 punten uit 36 wedstrijden, SSC Napoli heeft één puntje minder, maar speelde ook een wedstrijd minder.

Er was ook goed nieuws voor Kevin Strootman. De Nederlander, die na lang blessureleed al zijn rentree maakte op een lager niveau en in de Serie A, speelde voor het eerst negentig minuten in het shirt van AS Roma. Strootman kreeg met een hardnekkige knieblessure te maken, maar lijkt nu dus weer volledig terug te zijn. Daarmee komt ook een rentree bij het Nederlands elftal in zicht, zijn laatste interland speelde Strootman ruim twee jaar geleden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner