03.05.2016 21:35

Kritiek uit Almelo op nieuwe voetbalpiramide

Algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo ziet toe hoe zijn club het doet tegen ADO Den Haag. (01-05-2016)
Algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo ziet toe hoe zijn club het doet tegen ADO Den Haag. (01-05-2016)

Niet iedereen is te spreken over de nieuwe voetbalpiramide, die volgend seizoen wordt ingevoerd in Nederland. Nico Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles Almelo, ziet grote nadelen voor spelers die net buiten de boot vallen bij het eerste elftal.

“Wij zien de nieuwe constructie niet zitten", zegt Hoogma tegen Tubantia. "Ons voornaamste bezwaar is dat wij ook de nummers twaalf tot en met twintig in de selectie op niveau aan het spelen willen hebben. Stel, wij spelen met het eerste op zondag bij Feyenoord. En het tweede moet op diezelfde dag naar De Treffers."

"Dan gaan de nummer 21 tot en met 38 naar die wedstrijd toe. En wat moet je de reserves van het eerste dan aanbieden? Vriendschappelijke wedstrijden, ja. Maar hoe lang houd je ze dan gemotiveerd. De jongens krijgen een profopleiding, maar vervolgens komen ze tegen amateurs te spelen. Dat lijkt me geen logische vervolgstap", vervolgt de algemeen directeur.

Hoogma noemtt Hidde ter Avest (FC Twente) als voorbeeld. "Die zou onder normale omstandigheden waarschijnlijk eerst een jaartje hebben gerijpt in het tweede elftal van Twente. En zo'n talent moet dan in de Topklasse spelen. Dat lijkt me niet goed voor de ontwikkeling."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner