04.05.2016 13:17

TvdW: Ajax en AZ domineren in speelronde 33

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Het gaat er nu echt om spannen. Met nog één speelronde voor de boeg moeten er nog diverse beslissingen vallen. Wie wordt er kampioen? Wie kwalificeren zich voor de playoffs voor Europa en wie ontloopt de dans onderin en speelt volgend seizoen weer Eredivisie? De spanning zat er al in tijdens speelronde 33. Gezien AZ en Ajax oververtegenwoordigd zijn in het Team van de Week van speelronde 33 kunnen we concluderen dat deze twee ploegen het in ieder geval goed hebben gedaan.

De eerste Ajacied die we tegenkomen is Jasper Cillessen. De goalie van Oranje kreeg het voornamelijk in de eerste helft te verduren tegen FC Twente, maar wist zijn doel schoon te houden. Ook Hakim Ziyech, die met een prachtige poging van afstand Cillessen probeerde te passeren, moest zijn meerdere erkennen in de doelman. Cillessen krijgt een beoordeling van een 7 en is daarmee de beste beoordeelde keeper van afgelopen speelronde. Hij deed het net iets beter dan Sergio Padt van FC Groningen, die een 6.75 kreeg toegewezen.

Ook in de verdediging komen we Ajacieden tegen. Het duo Joël Veltman en Mike van der Hoorn was goed op dreef. Van der Hoorn pikte een doelpuntje meer tegen FC Twente. Beide spelers krijgen een 6.88. Dat cijfer krijgt ook Feyenoord-verdediger Eric Botteghin toegewezen. De laatste in de rij is tevens de beste verdediger van het stel. Ridgeciano Haps scoorde de 2-1 voor AZ in de wedstrijd tegen De Graafschap en was één van de uitblinkers. 

Teamgenoot van Haps, Joris van Overeem, staat net als vorige week in het Team van de Week. Met een doelpunt en een assist tegen De Graafschap liet de jonge middenvelder weer van zich spreken. Naast Van Overeem zien we Roda JC-middenvelder Tom van Hyfte. Ook hij was trefzeker en krijgt een 7 voor zijn optreden tegen NEC Nijmegen. De laatste in de rij van middenvelders is Ajacied Thulani Serero, die verrassend de voorkeur kreeg boven Riechedly Bazoer. Serero krijgt een 7.38 als beoordeling.

Net zoals op het middenveld en in de verdediging, bestaat de aanval ook uit spelers van AZ en Ajax. Links zien we Vincent Janssen. De spits van de Alkmaarders was één keer trefzeker en AZ moet gaan vrezen voor het vertrek van de goalgetter. Ruud Boymans, ook geen onbekende in het Team van de Week, viel in tegen Vitesse en maakte direct een doelpunt. De beste aanvaller van speelronde 33 was echter Amin Younes. Met twee assists en een doelpunt was de rappe Duitser ook nog eens de beste speler van de gehele speelronde. Hij krijgt een 7.75 voor zijn optreden. 

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner