04.05.2016 21:08

Kwakman steekt tijd in briljante KNVB-grap

Kees Kwakman (l.) werkt de bal weg, voordat Ricardo Ippel druk kan zetten tijdens het duel tussen MVV en FC Volendam. (02-05-2016)
Kees Kwakman (l.) werkt de bal weg, voordat Ricardo Ippel druk kan zetten tijdens het duel tussen MVV en FC Volendam. (02-05-2016)

Kees Kwakman heeft de lachers op zijn hand gehaald met een leuk in elkaar gestoken grap. De speler van FC Volendam zette een foto van een brief van de KNVB op zijn Twitteraccount, waarin hij werd beticht van omkoping/aanmoediging.

De grap vloeit voort uit een eerder statement van de KNVB, rondom de broertjes Davy Pröpper (PSV) en Robin Pröpper (De Graafschap). Eerstgenoemde had aangeboden om de vakantie van zijn broer te betalen, als de Superboeren in de laatste wedstrijd van het seizoen wisten te winnen van Ajax. PSV en Ajax waren op het moment van de uitspraak van Davy Pröpper verwikkeld in een heftige titelstrijd, maar de uitspraak werd met een knipoog gedaan.

Toch voelde de KNVB zich genoodzaakt om te reageren op de situatie, door aan te geven dat het verboden is om spelers een aanmoedigingspremie te beloven. De Nederlandse voetbalbond reageerde ook op de grap van Kwakman, alhoewel het wel duidelijk is dat de KNVB de grap kon waarderen. Kwakman zou Ajacied Amin Younes hebben beïnvloed met de welbekende Volendamse haring.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner