04.05.2016 22:38

Weer Madrileense finale in Champions League

Real Madrid heeft woensdagavond eenvoudig afgerekend met Manchester City in de halve finale van de Champions League. Het team van manager Zinédine Zidane versloeg de Citizens in eigen huis met 1-0. Hierdoor krijgen we op 28 mei in Milaan, net als twee jaar geleden, een finale tussen stadsgenoten Atlético en Real Madrid.

Los Galácticos hadden Cristiano Ronaldo weer terug in de return tegen City. Daar tegenover stond het gemis van Karim Benzema en Casemiro wegens blessures. Isco en Jesé Rodríguez waren de vervangers bij de Madrilenen. Manchester City kon niet beschikken over de geblesseerde David Silva. De teruggekeerde Yaya Touré nam de plaats in van de Spaanse middenvelder. Al na tien minuten viel Vincent Kompany uit met bovenbeenklachten. De aanvoerder, net terug van een blessure, werd vervangen door Eliaquím Mangala.

Na een tam begin was het Real dat de score opende. Aan de rechterkant stak Dani Carvajal teamgenoot Gareth Bale weg. De Welshman probeerde het vanuit een lastige hoek en zag zijn inzet via de tenen van Fernando in de kruising vliegen: 1-0. De thuisploeg was beter en had van City weinig last. Er werd zelfs nog een doelpunt van Sergio Ramos afgekeurd wegens buitenspel. Het eerste gevaar van de Engelse bezoekers kwam er pas vlak voor rust. De jarige Fernandinho schoot vanaf rand zestien op de buitenkant van de paal.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De eerste mogelijkheid was wederom voor de betere thuisploeg. Luka Modrić ontsnapte aan buitenspel na een geweldige steekpass van Bale. Vrij voor doelman Joe Hart was de Kroatische middenvelder echter niet scherp genoeg. Even later kreeg Cristiano Ronaldo een goede kopkans op aangeven van Carvajal. Opnieuw stak Hart een stokje voor de Madrileense mogelijkheid. Na al die kansen mocht City-goalie Hart het aluminium ook nog bedanken. Een kopbal van Bale belandde namelijk buiten bereik van de doelman op de lat.

Ook de invallers aan de kant van City konden het overwicht van Real niet doen omkeren. Thuisploeg Real bleef oppermachtig en had voldoende mogelijkheden om de score hoger op te laten lopen. Omdat dit echter niet gebeurde, bleef City kans houden op een finaleplek. Kun Agüero kwam nog dichtbij, maar zijn pegel van buiten de zestien vloog rakelings over. Zo volgt er net als twee jaar geleden een finale tussen rivalen Atlético en Real Madrid. Destijds won de Koninklijke de tiende cup met de grote oren (La Décima) door in de verlenging toe te slaan: 4-1. Op zaterdag 28 mei staan de ploegen van Zidane en Diego Simeone tegenover elkaar in Milaan.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner