05.05.2016 21:09

Fenerbahçe, Galatasaray in Turkse bekerfinale

Ryan Donk en Wesley Sneijder staan 26 mei tegenover Robin van Persie in de bekerfinale van Turkije. Nadat Galatasaray zich eerder al plaatste voor de eindstrijd, won Fenerbahçe donderdag weer van Torku Konyaspor: 2-0. Eerder had Fenerbahçe al met 3-0 gewonnen van de ploeg, toen scoorde Van Persie één keer.

Donderdagavond zat de Nederlandse spits niet bij de selectie. Fernandão nam bij de afwezigheid van Van Persie de volledige productie van Fenerbahçe voor zijn rekening. Sneijder en Van Persie vertolkten verschillende rollen voor hun clubs in het huidige seizoen. De oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United was goed voor veertien doelpunten in een kleine dertig competitiewedstrijden.

Sneijder speelde met 22 duels een stuk minder dan Van Persie, terwijl Galatasaray het in de competitie ook niet goed doet. De ploeg staat inmiddels zesde, buiten de Europese zone van de Turkse competitie. De bekerfinale is dan ook nog de enige kans op een prijs voor Sneijder en zijn ploeggenoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner