05.05.2016 21:37

Spurs bijna akkoord voor trek naar Wembley

Johan Cruyff wordt voor de oefeninterland tussen Engeland en Nederland geëerd met zijn beeltenis op het Wembley-stadion. (29-03-2016)
Johan Cruyff wordt voor de oefeninterland tussen Engeland en Nederland geëerd met zijn beeltenis op het Wembley-stadion. (29-03-2016)

Het lijkt erop dat Tottenham Hotspur over twee seizoenen haar thuisduels op Wembley afwerkt. De club is van plan om een nieuw stadion te bouwen en is in gesprek met de Engelse voetbalbond om tijdelijk van thuisbasis te wisselen.

"We zijn aardig op weg om een overeenstemming te bereiken", stelt voorzitter Greg Dyke in gesprek met Sky Sports. Tottenham Hotspur heeft de plannen rondom de bouw van een nieuw stadion, waar meer dan een half miljard euro mee gemoeid is, inmiddels afgerond. De nieuwe thuishaven van Tottenham Hotspur, dat naast het huidige White Hart Lane komt te staan, moet aan meer dan zestigduizend toeschouwers onderdak bieden.

"Er vindt nog wat discussie plaats of ze ook de Champions League-wedstrijden op Wembley spelen volgend jaar, maar daar weet ik nog niet veel van." Ook Chelsea is in gesprek met de Engelse voetbalbond om tijdelijk te verkassen als er een nieuw stadion wordt gebouwd. "Ze hebben hele interessante plannen", weet Dyke al te melden.

"Ze gaan de hele boel platgooien en een compleet nieuw stadion op de huidige grond bouwen. Ik denk dat ze voor een langere periode naar Wembley willen. Als dat inderdaad zo is, zal dat om ongeveer drie jaar gaan", voorspelt voorzitter Dyke. Op Wembley worden tegenwoordig wedstrijden van het Engelse nationale elftal gespeeld, net als de belangrijkste bekerwedstrijden. Er kunnen negentigduizend mensen in het stadion in de hoofdstad van Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner