06.05.2016 12:03

Arsenal neemt na seizoen afscheid van Arteta

De toekomst van Mikel Arteta ligt niet bij Arsenal. De Londense club gaat na vijf seizoenen afscheid nemen van de ervaren Spanjaard. Het aflopende contract van de middenvelder wordt niet verlengd door Arsenal.

"Nu zijn contract hier afloopt is het een mooi moment voor mij om hem te bedanken voor zijn spel en zeker ook zijn leiderschap", deelde Arsène Wenger mee tijdens de persconferentie. Arteta, die de afgelopen seizoenen meermaals werd geplaagd door blessures, kwam dit seizoen slechts acht keer in actie voor The Gunners in de Premier League.

Of Arteta na dit seizoen stopt als voetballer, weet Wenger niet. "Hij is vrij om zelf te bepalen wat hij nu gaat doen. Ik denk dat hij nog door kan gaan als speler. De laatste maand is hij fysiek weer op een goed niveau gekomen en in deze conditie zou hij nog steeds een heel goede speler zijn voor elke club."

In de zomer van 2011 kwam Arteta voor elf miljoen euro over van Everton. Zijn eerste drie jaren waren behoorlijk succesvol, daar hij achtereenvolgens 29, 34 en 31 wedstrijden in de Premier League speelde voor de ploeg van Wenger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner