06.05.2016 12:28

Van Gaal vindt schorsing Fellaini onterecht

Marouane Fellaini baalt ervan dat hij op de bank begint bij Manchester United, dat op bezoek is bij stadgenoot Manchester City. (20-03-2016)
Marouane Fellaini baalt ervan dat hij op de bank begint bij Manchester United, dat op bezoek is bij stadgenoot Manchester City. (20-03-2016)

Louis van Gaal nam het na de wedstrijd van Manchester United tegen Leicester City (1-1) op voor voor Marouane Fellaini, nadat de Belg een elleboogstoot uitdeelde aan de Duitser Robert Huth. Ook nu beide spelers voor drie wedstrijden zijn geschorst, heeft de Nederlander er de balen in.

"Als de FA Huth een schorsing geeft van drie wedstrijden, geven ze toe dat het een strafschop was. Het is voor ons erg teleurstellend dat de scheidsrechter dat niet zag. Ik geloof nog steeds dat Fellaini als een mens reageerde. Hij moet zichzelf beter onder controle houden, dat is waar. Maar als je iemand aan zijn haar trekt, zal dit altijd gebeuren", meende Van Gaal tijdens de persconferentie.

Manchester United, dat momenteel jaagt op de vierde plek in de Premier League, moet de Belg in de resterende drie wedstrijden missen. Wel is de middenvelder beschikbaar voor de FA Cup-finale. Door de schorsing moet Van Gaal weer puzzelen met zijn opstelling. "We spelen heel veel wedstrijden, dus we moeten in de gaten houden hoe moe de spelers zijn."

"Misschien moet ik wel rouleren. Nu Fellaini is geschorst, moet ik mijn opstelling sowieso aanpassen. Er gebeurt elke week wel iets wat ik niet leuk vind, maar ik denk dat we het wel kunnen managen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner