07.05.2016 11:15

Heerenveen staat er slecht op bij Van den Berg

Brandley Kuwas (r.) dribbelt met de bal aan de voet. De buitenspeler wordt echter op de huid gezeten door SC Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg. (17-04-2016)
Brandley Kuwas (r.) dribbelt met de bal aan de voet. De buitenspeler wordt echter op de huid gezeten door SC Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg. (17-04-2016)

Joey van den Berg zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij sc Heerenveen, maar de liefde voor de club is voorlopig wel over. De Friezen boorden Van den Berg een afscheid in het Abe Lenstra Stadion door de neus.

SC Heerenveen speelde afgelopen zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en na het duel met FC Groningen namen vertrekkende spelers, plus trainer Foppe de Haan, afscheid van de thuisfans. Van den Berg nam niet het woord, want hij verkeerde nog in de veronderstelling dat hij het volgende seizoen ook in het shirt van sc Heerenveen zou staan. De club liet deze week echter weten niet verder te gaan met de middenvelder annex verdediger.

"Had het effe twee dagen eerder verteld, wat maakt dat nou uit. Ik heb vier jaar hier gespeeld en met de meeste supporters een goede band opgebouwd. Tot hen had ik me graag gericht met een woord van dank. Dat is me niet gegund. Jammer, het had anders gekund, maar ik lig er ook niet meer wakker van", stelt een duidelijk gepikeerde Van den Berg in gesprek met Voetbal International.

"Ik zal je zeggen dat sc Heerenveen voor mij niet de enige club in Nederland is. Als de liefde niet van twee kanten komt, houdt alles op. Ik maak me geen zorgen en ga er van uit dat ik komend seizoen bij een mooie club speel", kijkt Van den Berg, die komende zomer als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken heeft, alvast vooruit. Van den Berg begon zijn carrière bij sc Heerenveen, maar slaagde daar eerst niet. Begin 2013 keerde hij terug bij de Friezen, waar hij dit seizoen zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner