07.05.2016 19:57

Van Gaal: "Denk dat Rooney niet blij was"

Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)
Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)

Wayne Rooney startte in het duel tegen Norwich City onverwachts in de spits. Anthony Martial viel in de warming-up geblesseerd uit en Marcus Rashford kreeg rust van Van Gaal. Rooney was niet blij met zijn positionering in de spits.

"Ik denk niet dat hij erg blij met me was toen ik hem in de spits zette", zei Van Gaal tegen de BBC. "Maar Adnan Januzaj had gisteren al een helft gespeeld, dus ik kon hem niet in de basis laten beginnen. Rooney deed het echter erg goed en hij gaf de assist op Juan Mata. Hij zou eigenlijk als nummer tien hebben gespeeld."

Door de 0-1 zege kunnen de Red Devils zich nog steeds kwalificeren voor de Champions League. "We doen nog steeds mee. Dat heb ik de spelers ook verteld. Op het eind waren de spelers heel erg moe, maar we hebben toch gewonnen. Ik ben morgen een Arsenal-fan. Het wordt niet makkelijk voor City om te herstellen van de 1-0 nederlaag tegen Real Madrid. We hopen dus nog altijd op de Champions League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner