08.05.2016 20:42

Streppel hoopt nacompetitie te overleven

Jurgen Streppel (l.) en Tomáš Galásek (r.) maken een praatje voorafgaand aan het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)
Jurgen Streppel (l.) en Tomáš Galásek (r.) maken een praatje voorafgaand aan het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)

Willem II moet nacompetitievoetbal gaan spelen. De Tilburgers wonnen hun competitiewedstrijd bij Roda JC Kerkrade zelf wel met 2-3, maar dat was niet voldoende om al lijfsbehoud af te dwingen.

Concurrent Excelsior beging op bezoek bij degradant Cambuur Leeuwarden geen misstap, waardoor de ploeg van Alfons Groenendijk op vakantie kan. Willem II moet vrijdagavond aan de slag tegen Almere City. Trainer Jurgen Streppel heeft goede hoop. “Ik heb vandaag heel veel goede dingen gezien. We hebben bijvoorbeeld drie keer gescoord, dat was een tijd geleden. Dat nemen we mee naar de play-offs”, aldus Streppel tegen FOX Sports.

Als Willem II de ploeg uit Almere weet af te schudden, behoort het tot de mogelijkheden dat de club voor een plek in de Eredivisie zal stuiten op aartsrivaal NAC Breda. Hoewel Streppel ongetwijfeld zijn best zal doen om de club voor de Eredivisie te behouden, is zijn belang toch geringer. Doordat hij al bij sc Heerenveen heeft getekend is zijn Eredivisieschap sowieso veilig.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner