10.05.2016 09:11

Sparta-aanwinst ziet droom uitkomen

Craig Goodwin (l.) moet in de achtervolging bij Aaron Mooy (r.) tijdens het competitieduel Melbourne City - Adelaide United (08-04-2016).
Craig Goodwin (l.) moet in de achtervolging bij Aaron Mooy (r.) tijdens het competitieduel Melbourne City - Adelaide United (08-04-2016).

Craig Goodwin ziet zijn droom om in Europa te spelen uitkomen. De Australiër werd maandag medisch gekeurd en heeft vervolgens zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen bij Sparta Rotterdam gezet.

"Ik heb erg veel zin om woensdag de selectie te ontmoeten en om voor het eerst mee te trainen met de jongens", aldus Goodwin, die overkomt van Adelaide United, op de clubsite van de Rotterdammers. "Ik heb al vanaf kleins af aan de droom om ooit te voetballen in Europa. Dat dit nu uitkomt is fantastisch en een beloning voor jarenlang hard werken. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan komend seizoen en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan wederom een mooi seizoen in de Eredivisie."

Goodwin werkte in het verleden al eens samen met een Nederlander. "John van 't Schip was mijn eerste trainer bij een profclub in Australië. Ik heb een hele fijne samenwerking met hem gehad. Nederlandse trainers zijn ten opzichte van Australische trainers toch iets anders. De focus ligt in Europa meer op techniek en tactiek en de denkwijze is toch wel verschillend ten opzichte van Australië."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner