13.05.2016 18:44

De Gier niet van plan om Almere te verlaten

Jack de Gier is tevreden met zijn Almere City, dat zeven minuten voor tijd op een 0-2 voorsprong komt bij FC Den Bosch. (15-02-2016)
Jack de Gier is tevreden met zijn Almere City, dat zeven minuten voor tijd op een 0-2 voorsprong komt bij FC Den Bosch. (15-02-2016)

Jack de Gier heeft Almere City weer op de rails gekregen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. De Gier is nog maar een aantal maanden hoofdtrainer in het betaalde voetbal, maar hij wordt nu al in verband gebracht met een stap hogerop.

De Gier, die zijn contract bij Almere City in maart tot medio 2017 verlengde, is niet van plan om bij de club uit Flevoland te vertrekken. "Ik heb het hier in Almere heel goed naar mijn zin en heb hier een jaar bijgetekend. Ik wil voorkomen dat ik te snelle stappen maak. Dit is ook goed voor mijn ontwikkeling als trainer. Dus ik blijf lekker in Almere", aldus de trainer in gesprek met Omroep Brabant.

Toen De Gier werd aangesteld als opvolger van Maarten Stekelenburg, bezette Almere City de achttiende plaats in de Jupiler League. De club uit Almere eindigde uiteindelijk achtste, plaatste zich voor de play-offs en schakelde in de eerste ronde FC Emmen uit.

De Gier neemt het vrijdagavond met zijn Almere City op tegen Willem II. De twee clubs strijden in een tweeluik om een plek in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De Tilburgers zijn nog op zoek naar een opvolger voor Jurgen Streppel, die naar sc Heerenveen vertrekt. De Gier is echter niet van plan om deze zomer Streppel op te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner