14.05.2016 09:59

Trainer De Gier: "We zijn nog niet knock-out"

Almere City-trainer Jack de Gier ziet de play-offontmoeting met Willem II met vertrouwen tegemoet. (13-05-2016)

Ondanks de 0-1 nederlaag in eigen huis heeft Almere City-trainer Jack de Gier nog al het vertrouwen in promotiesucces. Willem II won vrijdagavond in Flevoland, maar Almere City maakt er de laatste tijd een gewoonte van om uitwedstrijden te winnen.

"We zijn absoluut nog niet knock-out. We kunnen uitwedstrijden winnen, dat hebben we dit seizoen wel bewezen. In de tweede seizoenshelft hebben we alleen van VVV-Venlo (4-0, red.) verloren", stelt De Gier na de nederlaag voor de camera van FOX Sports. Willem II en Almere City werden aan elkaar gekoppeld in de tweede ronde van de play-offs. De winnaar gaat naar het tweeluik in de derde ronde, waar om promotie en eventueel degradatie wordt gespeeld.

Almere City acteert dus bijzonder sterk tijdens wedstrijden op vreemde bodem. "Die statistiek heb ik de spelers ook voorgehouden in de rust, toen we al op achterstand stonden. En dat heeft wel geholpen. We hebben de hele tweede helft gevochten voor een gelijkspel", zag De Gier, die 16 mei naar Tilburg reist voor de return tegen Willem II.