14.05.2016 10:56

'PSV wil contract van De Jong opwaarderen'

Luuk de Jong zet PSV met het hoofd op een 0-1 voorsprong tijdens het Eredivisie-duel met NEC. (14-02-2016)
Luuk de Jong zet PSV met het hoofd op een 0-1 voorsprong tijdens het Eredivisie-duel met NEC. (14-02-2016)

Aangezien PSV als landskampioen ook volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League staat, hoopt de ploeg enkele sterkhouders in Eindhoven te houden. Daarbij gaat het natuurlijk ook om topscorer Luuk de Jong.

De spits heeft weliswaar nog een doorlopende verbintenis tot medio 2019, maar volgens het Brabants Dagblad evalueert de regerend landskampioen nu het contract van De Jong, die dit seizoen goed was voor 32 doelpunten, waarvan twee in de Champions League. PSV schopte het dit seizoen tot de achtste finales van het kampioenenbal, maar werd uiteindelijk uitgeschakeld door Atlético Madrid, dat in de finale staat tegenover Real Madrid.

PSV gokt dat de verleiding van het buitenland voor De Jong minder aantrekkelijk wordt, als hij in Eindhoven meer kan verdienen. Daarnaast is het perspectief van speeltijd in de Champions League, De Jong is uiteraard eerste keuze in de spits bij PSV, interessant voor de aanvalsleider. De Jong zelf gaf eerder al aan dat hij best een transfer wil maken, maar dat snelheid absoluut geen noodzaak is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner