14.05.2016 21:35

Ritzmaier: "Het is voor mij beter als ik ga"

Marcel Ritzmaier hoopt snel duidelijkheid te krijgen als het gaat om zijn toekomst als professioneel voetballer. De middenvelder sluit in principe weer aan bij PSV, maar weet dat hij daar niet hoeft te rekenen op veel speelminuten. 

Dit seizoen speelde de Oostenrijker op huurbasis voor NEC Nijmegen, nadat hij eerder al eens uitgeleend werd aan SC Cambuur. "Waarom ik verhuurd ben geweest aan NEC? In Eindhoven had ik geen uitzicht op speeltijd", verklaart hij tegenover LAOLA1. "Voor mij was het duidelijk dat ik moest vertrekken om te spelen. Ernest Faber, de trainer van NEC, kende me van mijn periode bij PSV. Zo kwam ik bij NEC uit."

Desondanks kwam Ritzmaier in Nijmegen lang niet altijd aan spelen toe. "Ik deed mijn best, maar Faber kiest uiteindelijk. Ik heb nog steeds een goede relatie met hem, maar waarom ik minder speel, is voor mij een raadsel. Tenzij een club zich meldt, sluit ik in de voorbereiding opnieuw aan bij PSV. Maar ik hoop dat mijn situatie voor de zomervakantie opgehelderd is. Maar ik zou blij zijn als ik elders kan spelen. Ik heb nog een contract voor twee jaar, verhuren is niet elke keer een optie."

"Voor mij is het beter als ik ga en me bij een nieuwe club voor een aantal jaar kan vestigen. De verhuurperiode bij NEC was niet gemakkelijk. Een nieuwe omgeving, andere mensen. Maar dat is al tijden zo. Ik hoop ook dat ik nu eindelijk drie, vier jaar bij één club kan blijven. Of nóg een jaar NEC ook een optie is? Dat hangt van het team, de trainer en de omgeving af. Dat is belangrijk, maar ik sta overal voor open. Ik weet nog niets over eventuele interesse."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner