15.05.2016 19:23

Benítez wil bij Newcastle United blijven

Rafa Benítez heeft de wens uitgesproken om bij Newcastle United te blijven. De Spaanse coach kwam als interim-trainer aan de slag in Newcastle, maar kon de club niet van degradatie behouden.

Met een 5-1 overwinning op Tottenham Hotspur nam Newcastle in stijl afscheid van de Premier League. De club van onder meer Daryl Janmaat, Georgino Wijnaldum, Vurnon Anita, Siem de Jong en Tim Krul zal waarschijnlijk volgend seizoen nog steeds onder het bewind staan van Benítez.

"Ik heb de spelers en de supporters bedankt voor de getoonde strijd. Mijn hart zegt me dat het een geweldige kans is om in deze sfeer te werken. Mijn hart zegt me dat alles heel goed is, maar het brein moet nog zorgen dat alles rond komt", aldus Benítez voor de camera van Sky Sports.

Benítez begon het seizoen als trainer van Real Madrid. Mede door onvrede binnen de selectie, werd de trainer ontslagen. Vervolgens kon de 56-jarige Benítez aan de slag in Newcastle, om de club van degradatie te behoeden. The Magpies eindigden echter als achttiende, waardoor de club is gedegradeerd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner