15.05.2016 19:36

Kane houdt concurrenten achter zich na strijd

Harry Kane heeft de score verdubbelt voor Tottenham. Eriksen (l.) en Lamela (r.) vieren het feestje met hem mee. (13-03-2016)
Harry Kane heeft de score verdubbelt voor Tottenham. Eriksen (l.) en Lamela (r.) vieren het feestje met hem mee. (13-03-2016)

Harry Kane heeft zich gekroond tot topscorer van de Premier League. De spits van Tottenham Hotspur was verwikkeld in een spannende strijd met Jamie Vardy en Kun Aguëro, maar de Engelsman kroont zich tot winnaar.

Voor de laatste speelronde stond de teller van Kane op 25 doelpunten, terwijl Vardy en Aguëro op 24 doelpunten stonden. Geen van de spitsen wist echter tot scoren te komen, waardoor Kane de meest trefzekere speler van de Premier League mag noemen.

De prijs zal als een troostprijs voelen voor Kane, nadat zijn Tottenham aan het kortste eind trok in de titelstrijd met Leicester. Op de laatste speeldag werden The Spurs ook nog voorbijgestreefd door aartsrivaal Arsenal, waardoor Kane zijn doelpunten zijn ploeg naar een derde plek hielp. Tottenham ging keihard onderuit bij Newcastle (5-1), terwijl Arsenal gehakt maakte van Aston Villa (4-0).

Vardy zijn doelpunten waren het meeste waard. Met Leicester werd de Engelsman kampioen van Engeland. Vardy was zelf verantwoordelijk voor 24 van de 68 doelpunten van zijn ploeg. Op de laatste speeldag speelde Leicester op bezoek bij Chelsea gelijk: 1-1.

Kun Aguëro moet zich met Manchester City opmaken voor de voorrondes van de Champions League. Aguëro zijn 24 doelpunten hielpen zijn ploeg naar een vierde plaats. In theorie kan City nog worden voorbijgestreefd door Manchester United, maar het doelsaldo van The Mancunians is vele malen slechter. Zo was het puntje van Manchester City op bezoek bij Swansea City goed genoeg voor de vierde plek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner