16.05.2016 15:03

Arteta mogelijk laatste wedstrijd gespeeld

Mikel Arteta heeft afgelopen zondag mogelijk zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De Spanjaard mocht in het duel tegen Aston Villa (4-0 winst) nog enkele minuten meedoen bij zijn club Arsenal. Vlak voor het einde van de wedstrijd was de middenvelder ook nog belangrijk bij de vierde treffer van Arsenal.

"Ik ben heel bang geweest voor deze dag, want voor 99 procent zeker was dit mijn laatste wedstrijd", zei een geëmotioneerde Arteta na de wedstrijd. Arsenal kende geen moeite met Aston Villa. Olivier Giroud was na 5 minuten spelen al trefzeker. In de tweede helft maakte de lange Fransman nog twee doelpunten. De laatste treffer kwam op naam van Mark Bunn, die een eigen goal maakte. 

Mikel Arteta begon zijn carrière bij FC Barcelona. Via Paris Saint Germain, Rangers FC en Real Sociedad, kwam de Bask in 2005 terecht bij Everton. Daar speelde Arteta zes seizoenen, waarna hij de overstap maakte naar Arsenal. Daar werd hij in de loop der jaren de aanvoerder. Echt veel speelde Arteta niet, omdat hij de afgelopen jaren werd achtervolgd door blessureleed. Samen met Mathieu Flamini en Tomas Rosicky nam hij zondag afscheid van Arsenal. Arteta, oud-speler van onder meer Barcelona, Glasgow Rangers en Everton, won de afgelopen twee jaar met de Londense club de FA Cup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner