17.05.2016 20:43

NAC boos: "Een nederlaag voor het voetbal"

Een supporter van NAC Breda drinkt tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere City rustig een biertje. (22-04-2016)
Een supporter van NAC Breda drinkt tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere City rustig een biertje. (22-04-2016)

NAC Breda en Willem II mogen geen uitsupporters meenemen in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De lokale driehoeken van Breda en Tilburg willen daarmee ongeregeldheden voorkomen. NAC Breda-directeur Justin Goetzee heeft ontstemd gereageerd op het besluit.

"Wij gaan met onze supporters de wedstrijd in het eigen stadion vanaf het scherm volgen", laat Goetzee aan BN De Stem weten. De directeur noemt het besluit 'een nederlaag voor het voetbal'. "Dit is de wedstrijd van het jaar. Het gaat om promotie naar de Eredivisie en dan ook nog eens tegen Willem II. Ik snap dat veiligheid en handhaving van de openbare orde voorop staat, maar dit blijft toch moeilijk uit te leggen aan onze supporters."

NAC Breda en Willem II zijn elkaars aartsrivalen. De club uit Breda degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en hoopt weer terug te keren op het hoogste niveau. Willem II eindigde het seizoen op de zestiende plaats in de Eredivisie en moet zich in de play-offs veiligspelen. NAC Breda schakelde in de tweede ronde FC Eindhoven uit, Willem II rekende af met Almere City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner