18.05.2016 11:07

Clubiconen kijken uit naar NAC-Willem II

Het uitvak van Het Kasteel is goed gevuld tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda. (01-04-2016)
Het uitvak van Het Kasteel is goed gevuld tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda. (01-04-2016)

NAC Breda en Willem II gaan de komende dagen bepalen wie er volgend seizoen in de Eredivisie uit zal komen. En dat is een pikant affiche: de rivaliteit tussen de nabijgelegen steden is namelijk enorm.

In het Algemeen Dagblad kijken twee clubiconen alvast vooruit op deze kraker in de play-offs. Ton Lokhoff hoopt dat zijn oude club NAC Breda de promotie pakt. Hij kijkt erg uit naar de ontmoeting met de Tilburgers. "Dit is Ajax-Feyenoord in het klein", vertelt de huidige assistent van Dieter Hecking bij VfL Wolfsburg. "De rivaliteit is groot en dat kan ver gaan. Ik hoop alleen wel op een gezonde manier. Voor NAC is de eredivisie een must. Als ze het niet redden, valt de club ver terug."

Ook clubicoon van Willem II, John Feskens, kijkt uit naar de dubbele ontmoeting met de rivaal: "Ongelooflijk dat dit de finale van de nacompetitie is. Wedstrijden tussen NAC en Willem II zijn altijd al apart, maar ik kan me niet herinneren dat de belangen zo groot waren als nu. Het is aan Willem II om daar rustig te blijven. De ploeg heeft meer voetballend vermogen."

Donderdagavond zal de eerste wedstrijd in Breda plaatsvinden. Zondag volgt de tweede wedstrijd in Tilburg. De winnaar van het tweeluik zal volgend seizoen in de Eredivisie spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner