18.05.2016 18:08

Spelersraad: "Over vier weken duidelijkheid"

Pas over vier weken weet FC Twente waar het aan toe is voor het volgende seizoen. De KNVB heeft aan de Centrale Spelersraad (CSR) de suggestie gedaan om de Tukkers een tweede kans te geven in de Jupiler League. De raad buigt zich over de suggestie van de Nederlandse voetbalbond, waarna ook de licentiecommissie opnieuw in beeld komt.

Dit alles meldt Danny Hesp, voorzitter van de CSR, aan Voetbal International. "Wij krijgen in de komende weken nog de stukken ter inzage, zoals het voorgenomen besluit van de bond. Wij gaan dinsdag in gesprek met de licentiecommissie en maken daarna een afspraak met de beleidsmensen van FC Twente. Pas daarna zullen wij een advies uitbrengen", stelt de oud-verdediger.

"En na dat advies heeft de licentiecommissie weer twee weken de tijd om daar op te reageren, dus als je snel kunt rekenen weet je dat er dan pas na vier weken duidelijkheid zou kunnen zijn." Het advies van de spelersraad is overigens geen bindende factor. 

"Wij hebben alleen instemmingsrecht bij zaken die spelers direct treffen", stelt Hesp. In een eerder stadium werd al aangekaart dat FC Twente bij het verlies van de proflicentie bijvoorbeeld niet meteen al haar spelers zou verliezen. "Alleen bij dat soort zaken kunnen we een besluit tegenhouden. Dat is in dit geval dus niet zo. Wij kunnen alleen tijdrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner