18.05.2016 19:32

Rutten ontstemd: "Pijnlijk voor deze club"

Fred Rutten is als toeschouwer aanwezig bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. (12-10-2015)
Fred Rutten is als toeschouwer aanwezig bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. (12-10-2015)

Het nieuws dat FC Twente wordt teruggezet naar de Jupiler League komt hard aan bij Fred Rutten. De 53-jarige trainer van Al Shabab vindt de straf van de licentiecommissie van de KNVB buiten proporties.

"De KNVB heeft gegoocheld, wat balletjes in de lucht gegooid en toen zijn ze tot deze oplossing gekomen. Mijn eerste reactie is primair dat ik het niet begrijp, maar misschien besef ik morgen pas echt dat de club de licentie ook kwijt had kunnen raken", aldus Rutten in gesprek met Voetbal International.

De oud-speler en -trainer van FC Twente vindt de terugzetting naar het tweede niveau erg pijnlijk voor de club en regio. "Dit doet enorm veel pijn. FC Twente is, als je kijkt naar de historie, toch de nummer vier van Nederland. Ik kijk sec naar het sportieve aspect en dan zie ik dat Twente erg hard gestraft is. En dan komt ook dit er nog bovenop."

"Dit doet op dit moment vooral heel veel pijn", vervolgt Rutten. "Maar ik ben een positief mens en denk ik dat het volk achter de club zal blijven staan. We moeten toch verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner