18.05.2016 22:15

Ten Hag: "Het ligt erg dicht bij elkaar"

FC Utrecht en Heracles Almelo ontlopen elkaar weinig volgens Erik ten Hag. De Domstedelingen gaan donderdag op bezoek in Almelo voor de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om een Europees ticket.

"Het ligt erg dicht bij elkaar", beschrijft Ten Hag het kwaliteitsverschil tussen de twee finalisten. "Details zullen - open deur, maar wel waar - beslissend zijn. We zijn wederom dicht bij het bereiken van Europees voetbal. We moeten alles afroepen om die kans te verzilveren."

FC Utrecht was dit seizoen al twee keer eerder dicht bij plaatsing voor Europees voetbal. De Utrechters verloren echter de bekerfinale van Feyenoord en eindigden niet op de vierde, maar op de vijfde plaats in de Eredivisie. "De les die we hebben geleerd? De wil, die bepaalt. Je moet het kunnen afroepen. Wie wil het meest? Dáár gaat het om. Deze dubbele ontmoeting met Heracles Almelo is een kans. Die moeten we grijpen."

Ten Hag liet op de persconferentie weten dat Timo Letschert en Ruben Ligeon ontbreken in Almelo. "Ik hoop dat Timo en Ruben er zondag (dan is de return in Utrecht, red.) bij zijn. Maar we moeten in overleg met de medische staf de afweging maken wat verstandig en haalbaar is. Beide verdedigers maken progressie, dat is prettig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner