19.05.2016 21:46

De Graafschap ziet rood en verliest in play-offs

Go Ahead Eagles heeft hele goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs. In Deventer won de ploeg met 4-1 van De Graafschap, waardoor promotie naar de Eredivisie lonkt.

De Graafschap startte uitstekend, Smeets loste na vijftien seconden al een serieus schot op doel. De bezoekers leken ook de betere, maar Randy Wolters scoorde tegen de verhouding in de 1-0 voor De Go Ahead Eagles. Het keerpunt in de wedstrijd volgde in de 29e minuut. Ted van der Pavert haalde de goed spelende Van Overbeek in het strafschopgebied neer en Bas Nijhuis was resoluut: rood en een penalty. Sander Duits benutte het buitenkansje.

Jan Vreman haalde direct aanvaller Piotr Parzyszek naar de kant. Bart Straalman kwam voor hem in de ploeg. De uitploeg vond iets meer rust in het spel en uit het niets scoorde Bannink de aansluitingstreffer: 2-1. Met nog een paar minuten op de klok leken de mannen van Jan Vreman goede zaken te doen. Maar een voorzet belandde vlak voor het fluitsignaal bij Kenny Teijsse, die niet nadacht en scoorde: 3-1.

De tweede helft begon wat tam, De Graafschap moest terwijl de Eagles het allemaal wel best vonden. In het eerste kwartier gebeurde er ook weinig in Deventer. Go Ahead had na iets meer dan een uur spelen de eerste grote kans van het tweede bedrijf. Na een afgevallen corner zette Duits de bal voor. Het leer kwam op het hoofd van Xandro Schenk terecht, maar hij miste voor open doel. Het antwoord van De Graafschap liet niet lang op zich wachten, Smeets had vanaf de linkerkant een goede voorzet in huis, maar de alleenstaande Nathaniël Will kon er net niet bij.

De twee ploegen leken af te stevenen op een 3-1, maar Wolters kopte Go Ahead Eagles in de slotseconden nog op 4-1. De Graafschap moet hierdoor minimaal drie keer scoren aanstaande zondag tijdens de return.

Door: Jeremy Burtman