19.05.2016 22:36

Nog niets beslist in de Europese play-offs

Het blijft tot de laatste minuten spannend in de play-offs voor Europees voetbal. Heracles Almelo en FC Utrecht maakten er donderdagavond een boeiend schouwspel van, maar dit leverde geen winnaar op: 1-1.

FC Utrecht begon goed aan het duel en kwam op gelukkige wijze aan de eerste grote kans. Bart Ramselaar kreeg de bal via een carambole bij Sébastien Haller, die vanaf de zestien binnen leek te schuiven. De Fransman mikte echter net te ver naar links en raakte de binnenkant van de paal. Aan de andere kant werd Wout Weghorst bijna in stelling gebracht vanaf de zijkant, maar de spits was niet nauwkeurig genoeg. Beide ploegen maakten vervolgens aanspraak op de openingstreffer, de thuisploeg bewerkstelligde dit. Brahim Darri vond Thomas Bruns met een lange bal na goed storend werk van Jaroslav Navratil. Bruns dribbelde de zestien in en schoot vervolgens hard raak in de korte hoek: 1-0.

In de tweede helft stelde FC Utrecht snel orde op zaken. Met een geïmproviseerde verdediging, Timo Letschert was niet fit en Christian Kum viel geblesseerd uit, werd er ver vooruit gevoetbald en dit leidde vijf minuten in het tweede bedrijf tot de 1-1. Rico Strieder kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, maar haalde in de zestien prima uit. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd gelijk op, met kansen voor de thuisploeg en FC Utrecht.

Richting het einde van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen een lang en vermoeiend seizoen in de benen hadden. De ruimtes werden erg groot, vooral op het middenveld, en kansen vielen er nauwelijks meer te noteren. Hierdoor gaat FC Utrecht met het voordeel van het uitdoelpunt de finalewedstrijd in de Galgenwaard in. Heracles Almelo moet scoren in Utrecht om kans te houden op die felbegeerde ticket voor de derde voorronde van de Europa League. FC Utrecht – Heracles Almelo wordt op zondag 22 mei afgewerkt.

Door: Jos Boesveld