21.05.2016 09:11

Europese play-offs op de tocht door FC Utrecht

Thomas Bruns (r.) houdt Rico Strieder (l.) en Sofyan Amrabat bezig tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)
Thomas Bruns (r.) houdt Rico Strieder (l.) en Sofyan Amrabat bezig tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)

Een nieuw debacle voor het Nederlands voetbal lijkt aanstaande. Volgens De Telegraaf mag FC Utrecht geen Europa League spelen, ook al zouden ze de play-offs hiervoor weten te winnen.

Zondag staat de terugwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma voor de Utrechters. De winnaar van dit duel plaatst zich normaliter voor de Europa League, behalve als het de Utrechters zouden worden dus. Volgens het medium hebben de Domstedelingen geen Europese licentie gekregen van de KNVB op advies van de licentiecommissie. Een essentieel onderdeel zou hebben ontbroken bij de aanvraag hiervan.

De club lijkt de licentie mis te lopen op een relatief klein bedrag, ruim 40.000 euro. Mocht de club de play-offs weten te winnen, dan wordt er vooralsnog geen vijfde Nederlandse club ingeschreven voor de Europa League. De KNVB heeft nog niet gereageerd op de situatie.

De Utrechters zelf onderstrepen op het digitale thuis wel het geschil. "FC Utrecht kan bevestigen dat zij in gesprek is met de licentiecommissie en dat dit inderdaad gaat om een verschil van inzicht inzake de afhandeling van een kleine financiële kwestie. Het klopt dat er een garantstelling door FC Utrecht is afgegeven op deze UEFA licentie ter hoogte van 4 miljoen euro. Er is echter onduidelijkheid ontstaan over vergoedingssommen van enkele spelers aan vroegere clubs, waarmee een bedrag is gemoeid van € 37.250." 

"Aanstaande maandag volgt er nog een gesprek over deze zaak. De Directie en Raad van Commissarissen van de club kijkt hier met vertrouwen naar uit. FC Utrecht wil benadrukken dat het deze gang van zaken betreurt en bovenal de timing ervan.  Uiteraard staat bij FC Utrecht het sportieve belang voorop. De focus voor nu ligt op het winnen van de play-offs a.s. zondag in De Galgenwaard!", zo luidt de reactie van de club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner