21.05.2016 10:12

Utrecht-trainer: "Wij wisten te overleven"

Trainer Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat FC Utrecht de play-offs om Europees voetbal gaat winnen. Uit, in de heenwedstrijd van de finale, werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo.

"De wil om te winnen is de kracht van Heracles. Als wij die winnaarsmentaliteit ook zo op kunnen brengen, zijn we beter", vertelde de oefenmeester aan het Algemeen Dagblad. "Heracles had donderdag een tweede adem, maar wij wisten te overleven. Onze ploeg is qua onverzettelijkheid enorm gegroeid de afgelopen maanden."

Volgens de oud-speler kan hij zien dat zijn spelers gegroeid zijn. Zo draaien de Domstedelingen het meest van alle Eredivisieploegen een achterstand om in een voorsprong. "Daaraan zie je hoe de ploeg maar zeker ook individuele spelers zich ontwikkeld hebben", besloot Ten Hag.

Zondagmiddag staat de kraker tegen Heracles Almelo op het programma. Mochten de Heraclieden winnen, dan plaatsen ze zich voor Europees voetbal. Indien Utrecht wint, dan kan het nog wel eens een vervelend staartje krijgen voor het Nederlands voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner