21.05.2016 17:39

Dijkhuizen vastberaden: "Zijn er klaar voor"

Marinus Dijkhuizen juicht, want NAC Breda verslaat FC Eindhoven met 2-0 en gaat naar de finale van de play-offs om promotie/degradatie. (16-05-2016)
Marinus Dijkhuizen juicht, want NAC Breda verslaat FC Eindhoven met 2-0 en gaat naar de finale van de play-offs om promotie/degradatie. (16-05-2016)

NAC Breda staat op de drempel om terug te keren naar de Eredivisie. De Parel van het Zuiden won in het Rat Verlegh Stadion met 2-1 van aartsrivaal Willem II en kan zondag in Tilburg de klus klaren. Trainer Marinus Dijkhuizen zegt dat hij en zijn spelers er klaar voor zijn.

"Er zit de laatste week een bepaald soort vastberadenheid in het team. Het gaat er om wie er morgen (zondag, red.) mentaal het sterkst is en als ik naar mijn jongens kijk, dan heb ik sterk het gevoel dat het goed zit", vertelt Dijkhuizen op de clubsite van NAC Breda. "Passie, strijd en aanvalskracht zijn belangrijk. We moeten daar voor doelpunten gaan, er valt niet meer veel te rekenen."

Aanvaller Danny Verbeek is geblesseerd en zal niet kunnen meespelen in Tilburg. Enes Ünal is wel inzetbaar. De van Manchester City gehuurde Turk kan meedoen omdat NAC Breda in hoger beroep gaat tegen zijn straf. Ünal werd voor een overtreding op FC Eindhoven-speler Fries Deschilder voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. Daardoor moest Ünal het eerste treffen met Willem II aan zich voorbij laten gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner