21.05.2016 21:05

Man United sluit seizoen toch met prijs af

Manchester United staat met tien man, maar komt in de verlenging van de finale van de FA Cup tegen Crystal Palace op 2-1. Jesse Lingard is de maker van het doelpunt. (21-05-2016)
Manchester United staat met tien man, maar komt in de verlenging van de finale van de FA Cup tegen Crystal Palace op 2-1. Jesse Lingard is de maker van het doelpunt. (21-05-2016)

Manchester United heeft op de valreep toch nog een prijs overgehouden aan het toch magere seizoen. De ploeg van Louis van Gaal versloeg op Wembley Crystal Palace met 2-1 na verlenging en pakte zo de FA Cup.

United begon fel aan de wedstrijd en liet daarmee meteen zien wat de bedoelingen waren. Van Gaal begon met Marouane Fellaini in de basis en die kreeg al snel een kopkans na een scherpe hoekschop van Daley Blind. Crystal Palace hoopt op een snelle tegenstoot of een dood spelmoment en die kwam er via Yala Bolasie. De spits kopte hard richting doelman David De Gea, maar de doelman tikte de bal ternauwernood over het doel.

Toch was United de gevaarlijkste ploeg. Het had zelfs op voorsprong moeten komen via Anthony Martial, die de bal na een schitterende actie van Marcus Rashford van dichtbij tegen het been van Joel Ward aanschoot. Vlak daarvoor was Juan Mata al dichtbij na een geplaatst schot, maar Wayne Hennessey reageerde attent op de poging van de Spanjaard.

Na rust was het wederom United dat voor de meeste dreiging zorgde. In een kwartier tijd belandde de bal twee keer op de paal. Eerst schoot Fellaini snoeihard op de buitenkant van het aluminium en even later kopte Martial heel knap op de paal. Hierna bleef het lang stil op Wembley, op de supporters na. Van Gaal zag Marcos Rojo en Rashford geblesseerd uitvallen, bij Palace kwam Jason Puncheon het veld in. De invaller liet meteen zijn waarde zien, want hij zette zijn ploeg ietwat tegen de verhoudingen in op voorsprong. Hij schot vanaf links schitterend langs De Gea.

Maar United wilde de FA Cup niet zomaar prijsgeven. Dat was te zien, want na een fraaie actie van Wayne Rooney belandde de bal voor de voeten van Mata. De Spanjaard dacht niet na en schoot verwoestend raak. En zo kwam de ploeg van Van Gaal weer langszij. Het waren een aantal zeer spectaculaire minuten, maar hierna zakte de storm weer in. Beide ploegen waren blij met een verlenging, die er ook ging komen.

In de eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Wel kreeg Chris Smalling zijn tweede gele kaart en dus moest hij het veld ruimen. In de tweede helft gebeurde er meer. Eerst was Crystal Palace via Scott Gayle dichtbij en niet veel later was het Michael Carrick die net naast kopte. Maar Jesse Lingard besliste hierna de wedstrijd. Hij schoot de bal schitterend in de bovenhoek buiten bereik van Hennessey. Daardoor pakte Van Gaal op de valreep toch nog een prijs.

Door: Rijcko Treep

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner