22.05.2016 09:01

Zlatan sluit af in Parijs met goals en beker

Zlatan Ibrahimović heeft, natuurlijk, in stijl afscheid genomen bij Paris Saint-Germain. De Zweed was in de finale van de Coupe de France goed voor twee goals en won met zijn ploeg: 2-4. Zlatan vertrekt deze zomer uit Parijs.

De Zweedse superster kwam in 2012 naar de Ligue 1 en won sindsdien elk seizoen de titel. Daarnaast pakte hij met zijn werkgever diverse bekers. De Coupe de la Ligue won hij drie keer, de Trophée des Champions eveneens drie keer en de Coupe de France sinds zaterdag twee keer. Tegen Olympique Marseille maakte Zlatan het verschil bij een 1-1 stand, hij benutte een penalty. Later in de wedstrijd maakte hij een einde aan alle spanning door de 1-4 te maken.

Alsof het zo moest zijn bleef Zlatan in zijn laatste jaar in Frankrijk op precies vijftig doelpunten steken. De spits scoorde vijf keer in de Champions League, pakte zeven doelpunten in de Coupe de France mee, maar imponeerde al helemaal in de Ligue 1. Hij zette een clubrecord neer door 38 keer te scoren in de Franse competitie. Het was voor Zlatan de derde keer dat hij topscorer werd in Frankrijk.

In totaal kwam de Zweed tot honderdtachtig wedstrijden in het shirt van Paris Saint-Germain. Hierin kwam hij tot het indrukwekkende aantal van 156 doelpunten. In de Ligue 1 loopt Zlatan na 122 wedstrijden bijna één op één, hij scoorde 113 keer in de competitie. Het is nog niet bekend wat de superspits nu met zijn carrière gaat doen. Hij wordt gelinkt aan diverse clubs, waaronder AC Milan en een vertrek richting Amerika.

Bekijk hier de carrièreverloop van Zlatan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner