22.05.2016 11:47

Peters: "Rumoerigste week uit mijn carrière"

Valeri Qazaishvili (r.) ontsnapt aan de aandacht van de Willem II-defensie tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)
Valeri Qazaishvili (r.) ontsnapt aan de aandacht van de Willem II-defensie tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)

Door al het nieuws rondom FC Twente en een mogelijke degradatie naar de Jupiler League is het ook bij Willem II geen enkel moment rustig geweest. Aanvoerder Jordens Peters geeft dan ook toe dat hij heel anders naar het beslissingsduel met NAC Breda toe leefde.

"Dit is de rumoerigste week uit mijn carrière. Zoiets had ik nooit kunnen verzinnen", vertelt Peters in gesprek met de NOS. Als FC Twente volgens het plan van de KNVB inderdaad volgend seizoen actief is in de Jupiler League, betekent dit dat Willem II ongeacht het resultaat in de play-offs verzekerd is van Eredivisie-voetbal. De Tilburgers nemen dan namelijk als hoogst geklasseerde ploeg in de play-offs de positie van FC Twente over.

Peters is echter niet van plan om te wachten op FC Twente. "Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen. Dan is er geen twijfel. En mocht het dan toch helemaal fout gaan, dan is er misschien nog een laatste strohalm." Willem II verloor de eerste wedstrijd tegen NAC Breda met 2-1, waardoor er in eigen huis nog gestreden moet worden voor handhaving. De ploegen staan 16.45 tegenover elkaar in het Koning Willem II Stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner