22.05.2016 13:21

Varane mist CL-finale, ook vraagteken voor EK

Het is maar de vraag of Raphaël Varane de komende weken enkele zeer belangrijke wedstrijden kan spelen. De mandekker van Real Madrid en Frankrijk kampt met een spierblessure en mist in ieder geval de Champions League-finale. Het is ook absoluut geen zekerheid dat hij het Europees Kampioenschap in zijn thuisland kan meemaken.

Real Madrid bevestigt dat Varane de eindstrijd in het kampioenenbal, tegen stadsgenoot en rivaal Atlético Madrid, moet missen. De Spaanse ploegen staan 28 mei tegenover elkaar in Milaan, maar Varane moet dat duel dus missen met een spierblessure. Enkele weken later speelt Frankrijk de eerste groepswedstrijd op het EK, de Fransen openen het toernooi met een interland tegen Roemenië.

Varane staat al jaren te boek als zeer groot talent en kreeg de afgelopen twee seizoenen ook veel speeltijd bij Real Madrid. Ook bij het nationale elftal van Frankrijk is Varane een vaste kracht. Op het afgelopen Wereldkampioenschap in Brazilië kwam de centrumverdediger elke wedstrijd in actie, Frankrijk ging tegen Duitsland, de uiteindelijke wereldkampioen, onderuit in de kwartfinale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner