22.05.2016 18:45

Willem II handhaaft zich na winst op NAC

Anouar Kali (m.) schreeuwt het uit als Willem II op een 1-0 voorsprong komt tegen NAC Breda in de derde ronde van de play-offs. (22-05-2016)

NAC Breda is er niet in geslaagd na een jaar Jupiler League terug te keren naar de Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen verloor in Tilburg met 3-1 van Willem II, dat daardoor nog zeker een jaar in de Eredivisie blijft.

Ondanks dat Willem II al zo goed veilig was, dankzij de waarschijnlijke degradatie van FC Twente, speelde de ploeg alsof het leven ervan af hing. NAC Breda ging de strijd vrolijk aan; dat leidde weliswaar tot veel overtredingen, maar ook tot veel kansen. Lucas Andersen en Joey Suk waren na een kwartier spelen al dichtbij, maar hadden pech in de afronding.

Even later zag Erik Falkenburg zijn inzet van de lijn gehaald worden. Willem II maakte iets meer aanspraak op een doelpunt en wilde die nog graag voor rust maken. Dat gebeurde ook in de persoon van Freek Heerkens. In de blessuretijd van de eerste helft kopte hij een vrije trap van Rochdi Achenteh achterwaarts in het doel van Jelle ten Rouwelaar.

Na rust wederom veel strijd en passie in Tilburg. Hoewel het wel wat slordiger werd aan beide kanten, was het Andersen die de voorsprong al snel na rust kon verdubbelen. De aanvaller wilde de bal over Ten Rouwelaar liften, maar kreeg de bal net niet voldoende omhoog. NAC creëerde niet zoveel meer en zag Willem II zelfs op 2-0 komen. Falkenburg kon van dichtbij raak schieten nadat Dries Wuytens de bal met zijn hoofd had verlengd.

De extase werd niet veel later nog groter nadat Falkenburg de derde treffer liet noteren. De aanvaller omspeelde Ten Rouwelaar en schoot vervolgens beheerst raak. Hoewel de meeste Tilburgers nog feest aan het vieren waren, lag de bal er al weer aan de andere kant in. Divine Naah kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van buiten de zestien hard raak.

NAC zette aan, had nog maar één doelpunt nodig en kreeg nog een paar goede kansen. Invaller Kevin Brands kon van dichtbij vrij inkoppen, maar zag zijn inzet net naast gaan. Ook Joey Suk was dichtbij met een omhaal, maar Lamprou redde katachtig. De ploeg van Dijkhuizen wist niet meer te scoren en is daardoor verplicht nog een jaar in de Jupiler League te spelen. Willem II blijft zeker nog een jaar in de Eredivisie.

Door: Rijcko Treep