22.05.2016 20:00

Stegeman: "Dit team is Europa League-waardig"

Heracles Almelo heeft zich onder leiding van trainer John Stegeman voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor Europees voetbal. FC Utrecht werd met 0-2 verslagen, waardoor de Almeloërs Europa in mogen. Stegeman heeft vertrouwen in het avontuur.

"Het is voor ons allemaal nieuw, maar daar raken wij niet van in de war. We gaan ons uiterste best doen om Nederland op een positieve manier te vertegenwoordigen. Dit team is nu al Europa-waardig. Dit seizoen hebben we geleerd duels klinisch te winnen", aldus Stegeman tegenover de NOS.

Bij de komst van Stegeman in september 2014, was Heracles nog een degradatiekandidaat. Het seizoen werd begonnen met zeven nederlagen op rij, maar onder de 39-jarige onervaren trainer werd de weg omhoog gevonden. "Het kan verkeren. Van degradatiekandidaat tot Europees voetbal. Dit is een sprookje, een droom."

"Ik was net klaar met de cursus. Ik had een ander pad in mijn hoofd zitten. Het was een sprong in het diepe, maar ik heb hele goede mensen om mee heen. Die ben ik heel dankbaar. Ze zingen nu wel mijn naam, maar we doen het met elkaar", aldus de voormalig spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner