22.05.2016 21:33

Braga verslaat Porto en wint Taça de Portugal

Sporting Braga heeft beslag gelegd op de Portugese beker. In het neutrale Estádio Nacional speelden Braga en FC Porto met 2-2 gelijk, maar de strafschoppen werden het beste genomen door de ploeg van Paula Foncesca.

In de competitie eindigde Porto op de derde plaats, gevolgd door Braga op plaats vier. Het verschil op de ranglijst was maar liefst vijftien punten. Braga bood echter uitstekend weerstand en kwam op een 2-0 voorsprong. Rui Fonte en Josué maakten de doelpunten.

Porto boog in het laatste half uur de achterstand nog om. Andre Silva maakte na een uur spelen de aansluitingstreffer, waarna Silva in de laatste minuut ook nog de gelijkmaker produceerde. De verlenging leverde niets meer op, waarna strafschoppen het duel moest beslissen.

Braga benutte al haar strafschoppen, maar Porto deed dat niet. Héctor Herrera en Maxi Pereira wisten niet te scoren, waardoor Sporting Braga de Taça de Portugal mag bijschrijven. Porto eindigt het lastige seizoen in mineur.