23.05.2016 09:17

De Graafschap richt zich op Eredivisie

De Graafschap verwacht dat het volgend seizoen in de Eredivisie speelt. De Doetinchemmers degradeerden zondag door een 1-1 gelijkspel in de return tegen Go Ahead Eagles, maar verwachten dat de KNVB de straf voor FC Twente handhaaft. 

De Tukkers kregen onlangs van de licentiecommissie te horen dat ze teruggezet worden naar de Jupiler League. Omdat Twente naar de rechter stapt en het besluit nog niet definitief is, weet De Graafschap niet waar het aan toe is. "Wij gaan vanaf nu door het leven als een Eredivisie-club en gaan daar ook naar handelen", vertelt algemeen bestuurder Hans Veldhorst aan De Gelderlander. "Als de KNVB ons alsnog laat degraderen, stappen wij naar de rechter."

Directielid Martine Zuil is van mening dat de KNVB de zaak anders had moeten aanpakken. "Wij kunnen niet verder met beleid maken. We kunnen niet met spelers praten, sponsors verlengen hun contract niet als ze niet weten of we in de Eredivisie spelen en sommige van onze spelers hebben een clausule in hun contract dat ze bij degradatie transfervrij zijn."

"Je kunt niet van ons verwachten dat we een aantal weken niets kunnen doen. De KNVB moet in het geval dat FC Twente het hoger beroep wint, volgend seizoen maar negentien clubs in de Eredivisie uit laten komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner