23.05.2016 22:22

Van Gaal: "Ik ben erg teleurgesteld"

Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)
Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)

De net ontslagen Louis van Gaal baalt dat hij zijn contract bij Manchester United niet heeft mogen uitdienen. Dat laat de oefenmeester weten in een uitgebreid dankwoord naar aanleiding van zijn ontslag.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik ons driejarige plan niet kan volbrengen. Ik geloof dat er een stevig fundament is om de club verder te brengen en nog grotere successen te behalen", zegt de trainer die de club na twee seizoenen noodgedwongen verlaat.

"Ik ben enorm trots dat ik United heb geholpen om de FA Cup voor de twaalfde keer te winnen", doelt hij op de zondag gewonnen beker tegen Crystal Palace. "Ik heb in mijn trainersloopbaan twintig prijzen gewonnen, maar de FA Cup zal altijd een van de meest bijzondere prestaties blijven."

Manchester United zal spoedig met nieuws komen over de opvolger van Van Gaal. In Engeland wordt de naam van Mourinho veelvuldig genoemd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner