24.05.2016 17:06

Cantona snapt keuze voor Mourinho niet

Eric Cantona is aanwezig op de tribunes tijdens Manchester United-Leicester City. (01-05-2016)
Eric Cantona is aanwezig op de tribunes tijdens Manchester United-Leicester City. (01-05-2016)

Eric Cantona snapt weinig van de mogelijk toekomstige aanstelling van José Mourinho bij Manchester United. Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson is er volgens de Fransman een leegte ontstaan bij de club.

"Manchester United is iets kwijt, dat voel je", doelt de Fransman in gesprek met The Guardian op de jaren na het vertrek van Ferguson. "Het is ook niet makkelijk om iemand op te volgen die 25 jaar bij de club heeft gezeten. Zelfs als je een geweldige manager bent, hebben de fans nog steeds de filosofie van Ferguson in hun hoofd zitten."

Louis van Gaal en David Moyes konden de verwachtingen niet waarmaken in Manchester. Cantona denkt dat Mourinho, die Van Gaal vrijwel zeker opvolgt, ook niet de juiste man is op dit moment. "Ik hou van Mourinho, maar niet voor United. Ik denk niet dat zijn ploegen het type voetbal spelen dat de fans van United graag willen zien, zelfs niet wanneer er gewonnen wordt. Hij kan zeker prijzen pakken met United, maar gaan de fans het spel pruimen? Ik denk het niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner