25.05.2016 14:20

Bovenberg zet punt achter loopbaan

Daan Bovenberg (l.) gebruikt zijn lichaam om de rappe Dabney dos Santos (r.). af te stoppen tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016).
Daan Bovenberg (l.) gebruikt zijn lichaam om de rappe Dabney dos Santos (r.). af te stoppen tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016).

Daan Bovenberg heeft besloten te stoppen met voetballen. De verdediger van Excelsior gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Dat maakt de Rotterdamse club bekend op hun website.

"Natuurlijk was dat een lastige beslissing, want ik weet wat ik opgeef", aldus de 27-jarige Bovenberg. "Ik ken de leuke en mooie kanten van het voetballen. Voetbal heeft mij zo veel gebracht, dat besef ik echt wel. Ik ben er alleen van overtuigd dat ook buiten het voetbal een hele mooie carrière voor mij in het verschiet ligt. Daar kies ik op dit moment heel bewust voor."

"Het klinkt misschien gek maar voor mij is dit eigenlijk een vrij logische stap", vervolgt de verdediger. "De perspectieven en uitdagingen die ik heb, sluiten niet langer aan bij de ambities die ik heb als persoon. Ik zou zeker nog een paar jaar zo door kunnen gaan maar soms moet je ook keuzes durven maken."

Bovenberg begon zijn loopbaan in 2007 bij Excelsior. Na zeventig wedstrijden in het shirt van De Kralingers vertrok hij naar FC Utrecht. Zijn tijd in De Domstad bleek geen succes en Bovenberg streek naar bij NEC. Sinds 2014 was hij terug op Woudestein. Zijn laatste wedstrijd speelde hij namens Excelsior tegen SC Cambuur. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner