25.05.2016 15:11

Carriço mist seizoenstart door schorsing

Daniel Carriço viert de derde goal van Sevilla in de halve finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk. (05-05-2016)
Daniel Carriço viert de derde goal van Sevilla in de halve finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk. (05-05-2016)

Daniel Carriço kan een extra lange vakantie boeken. De verdediger van Sevilla is door de Spaanse voetbalbond (RFEF) voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de finale van de Copa del Rey.

Sevilla verloor afgelopen zondag in Madrid met 0-2 van FC Barcelona. In de verlenging ging het mis voor de ploeg van trainer Unai Emery. Carriçco kreeg zijn eerste gele kaart voor een overtreding, maar kon zijn emoties niet in bedwang houden. Volgens het Spaanse AS kreeg hij zijn tweede gele prent vanwege homofobe uitspraken richting scheidsrechter Carlos del Cerro Grande.

Door zijn schorsing moet de 27-jarige Portugees vier wedstrijden missen. Hij moet onder meer het tweeluik met FC Barcelona in de strijd om de Spaanse Super Cup aan zich voorbij laten gaan. Ook mist hij de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen in de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner